Net zo’n topteam als Oranje

“Wij zijn goed, wij geloven in elkaar” waren de woorden van Van Persie direct na de wedstrijd Mexico – Nederland. We genieten massaal van de prestaties van Oranje, een collectief als gevolg van een ‘sensationeel teambuildingsproces’.  
 
In de aanloop naar dit WK heeft Van Gaal een team weten te smeden dat elkaar door en door kent. Een hecht team van oudere rotten en jonge honden. De spelers weten van elkaar wat ieders sterke punten zijn. Ze gunnen elkaar het podium om individueel te mogen schitteren. En de coach: die heeft alles tot in de puntjes voorbereid. Als een strateeg plaatst hij de spelers in het veld, bepaalt de speelwijze en wisselt spelers op cruciale momenten. Van elke wedstrijd weten de spelers hoe het zal gaan verlopen, want zo heeft de coach het al voorspeld. De spelers moeten enkel doen waar ze goed in zijn: voetballen op topniveau. Voorwaarden: je als teamspeler opstellen, je ego in de kast zetten en je als individu ten dienste stellen van het hogere doel. Een team waarvan het geheel groter is geworden dan de som der delen. Een team dat met on-Hollandse stijl goals maakt, en daar gaat het om in dit WK: winnen. 
Zelf maak je in je werk ook deel uit van een team. Kun jij ook zeggen: “Wij zijn goed, wij geloven in elkaar”? Weet jij wat de kwaliteiten van jouw collega’s zijn, waar ze in excelleren en onder welke omstandigheden zij kunnen schitteren? Weet jij van jezelf wat jouw verdienste is in je team? Waarin ben jij van toegevoegde waarde voor jouw team? Wat zijn jouw kwaliteiten waarvan het team als geheel kan profiteren?  
“Ja maar wij hoeven geen WK te winnen”, zul je denken. Dat is zo, maar hoe prettig is het te werken in een team waarin je geen last hebt van elkaars tekortkomingen (omdat daar de focus op is gericht) en elkaar aanvult in talenten. Dat geeft beslist meer energie en werkplezier.
 
Bekijk het onderstaande plaatje met de 8 rollen eens en probeer jouw teamleden te duiden in het model. Wie in jouw team is een typische helper, wie is de verankeraar, wie is de netwerker etc? En waar zit ‘m dat in, welk gedrag laten die collega’s zien? Passend bij elke stijl kun je waarschijnlijk wel enkele kwaliteiten benoemen, en trouwens ook valkuilen. Heb je een idee welke rol jij in je team inneemt, of zou willen innemen? Komen jouw kwaliteiten voldoende over het voetlicht?  
Een team is meer dan de som der delen en idealiter bestaat een team uit een mix van rollen. Met bijvoorbeeld enkel pioniers worden de meest fantastische ideeën aangedragen en veranderingen in gang gezet, maar ze beklijven niet, kunnen ondoordacht zijn en worden niet omgezet naar de concrete praktijk. Daar heb je de analytici en verankeraars voor nodig.
 
Meer weten over jouw toegevoegde waarde in je team? En voor de leidinggevenden onder jullie: wil je ontdekken welke rollen en kwaliteiten in jouw team aanwezig zijn en hoe daarvan als geheel te profiteren? Interessante en leerzame materie voor bijvoorbeeld een teambuildingsdag. Neem gerust contact op.
 


Octogram: model van concurrerende en complementaire waarden in een team. Via een online in te vullen vragenlijst zicht krijgen op ieders werk- en leiderschapsstijl. Video-impressie (4 min) via deze link: Octogram 

Jolanda Oorschot
Loopbaanadviseur ProMotion
j.oorschot@omo.nl